Sjove danske sange

 

Lav en sangskjuler, som passer til din sang.  

 

 

Det kan være en god idé, at lave en sangskjuler til din sang af flere årsager. For det første er din sangskjuler det første, som Eksempel på sangskjuler - billede af virkelig flot gavegæsterne og værten ser, og den bør derfor være flot og/eller rammende for sangens tema. På denne måde kommer det til at fremstå som et sammenhængende hele, hvilket virker gennemført og professionelt.

 

Men hvordan laver man så den rigtige sangskjuler? 

 

Det er som sagt rigtig godt, når sangskjuleren og sangen rammer det samme tema, og da sangen jo handler om værten/værterne til festen, så skal din sangskjuler altså også passe til værten.

 

Det nemmeste er at fastslå, hvilke centrale temaer, der findes i sangen. Disse temaer afspejler jo selvfølgelig værtens personlighed, og dermed slår du to fluer med ét smæk og får en sammenhæng mellem værten, sangen og sangskjuleren.

 

Når du har fundet temaet, så skal du til at være kreativ! Husk at din sangskjuler skal være flot, festlig og skal selvfølgelig kunne indeholde sangene. Den kan også være en del af en gave, som værten selvfølgelig modtager til sidst.

 

Eksempler på temarelaterede sangskjulere: 

 

Til en jæger: En jagttaske pyntet med små friske grene. Sangene ligger i tasken sammen med afskudte patronhylstre.

 

Til en hesteinteresseret: En pyntet eller ny/ren ridehjelm eller ridestøvle med sangene puttet i. Alternativt en ridepisk/hestesko med sangene hængende under i en række bundet på en flot snor af silkebånd.

 

Til en cognac-entusiast: Køb en god cognac og en håndfuld cognacglas og anret det hele i en flot kurv. Sangene foldes og puttes i glassene. Kurven slutter ved værten, som selvfølgelig hermed modtager gaven.

 

Til et bryllup: Flet et kæmpemæssigt julehjerte og pynt det flot. Put små hjerter på sangene og læg dem i hjertet.

 

Til en hundeejer: Køb en sød tøjhund (som evt. kan gø) og bind sangene i snore bag hunden.

 

Til en haveinteresseret: Køb eller pluk nogle flotte blomster, og bind en sang til hver blomst. Husk at blomsterne skal stå i vand indtil de skal bruges. J

 

Som du kan se, er det i virkeligheden ikke særlig svært at lave en god og sjov sangskjuler, som passer til værten. Brug din fantasi – så kommer du langt.

 

 

Hvis du alligevel synes, at det lyder alt for kompliceret eller besværligt, så er den nemme (og dyre) løsning at købe en færdiglavet sangskjuler hos din lokale boghandler. J Held og lykke.